American Horror Story Season 8: Apocalypse:發爛秒速兜返爛尾劇本嘅最無賴方法,大概是這種

睇完《American Horror Story: Apocalypse》,真心覺得呢季亂嚟到一個地步,根本Ryan Murphy已經唔係好care呢件事到底係咪合理、觀察到底會唔會吐槽。

事前大肆宣傳話將第一季同第三季Crossover,而開頭亦拍出末日後嘅世界,一直期待到中段,冇呃你,第三季嘅角色全部返返嚟,後來將第一季嘅角色loop返出嚟,果種興奮簡直覺得係成套劇最驚喜一集。

點知,之後一落千丈,完全冇任何高潮起伏,任你亂咁吹去拖時間,更加唔識用返第一季同第三季去延續故事,明明已經將末日、撒旦撈埋一齊,build-up到成班角色,竟然用咗半季時間去玩回憶玩倒敘,變成睇到火都嚟埋嘅男巫女巫大戰。

一套十集嘅劇,玩到第九集仲好似剛剛開始咁,大結局,竟然用個咁嘅方法完咗佢?Are you serious? Are you fucking kidding me?

文字工作者也得要吃飯,你的支持是我寫下去的原動力。請給點心意,給小弟走更遠的路,寫更多好文章,歡迎透過payme以下連結或QR Code課金以作支持:payme.hsbc/jackyhei
75486099_723429001505181_3402665167123644416_n
同時,你也可透過Paypal捐款:paypal.me/jackyhei

 

仍記得當日睇頭兩季時,果種精彩簡直驚為天人、集集咁追,點知每況愈下,當你每次都以為呢季應該係最爛啦,都仲有得爛落去。今集有個最正idea同最強marketing campaign,第一次咁明顯玩Crossover喎,原來都係一個大笑話。

如果佢以為咁嘅方式可以完到一個爛咗嘅劇本,我諗荷里活從此唔會有戲係爛尾了。

OK,我知《The Haunting of Hill House》好勁,恐怖劇迷必睇,有時間我會睇了。

 

最後機會

小弟執筆之原創小說已賣剩最後一批,售完即止,請即訂購:http://bit.ly/2PKXYFA

 

台灣書局兼網上平台亦已上架,可去文中連結購買:goo.gl/xzCymP

 

更多資訊及文章,請Like Fb Page:
【有故事的旅人】
【晞。觀影記事】

 

IG請Follow:
#travelerwithmovie

廣告

發表迴響